Kúpiť merino oblečenie – e-shop

Sprievodca výberom
merino oblečenia


Merino oblečenie  >  Merino ovce nám dávajú unikátnu vlnu na funkčné oblečenie

Merino ovce nám dávajú unikátnu vlnu na funkčné oblečenie

Jemná, izolujúci a priedušná - taká je vlna z oviec Merino, pôvodom zo Španielska. Dnes ich žije najviac na území Austrálie, ale najkvalitnejšie merino vlna pochádza z Nového Zélandu, kde sú tvrdšie klimatické podmienky.

Každá Merino ovce vyprodukuje ročne 3 až 18 kg vlny s výťažnosťou okolo 50% čistého vlákna, z ktorého sa potom vyrába jedinečné športové oblečenie do chladného počasia.

Dá sa povedať, že merino vlna funguje ako prírodný termostat. Má špeciálnu štruktúru vlákna a vďaka tomu udržuje stálu teplotu tela, aj keď je vlhká. Oblečenie z nej pojme vlhkosť až do tretiny svojej váhy, napriek tomu nie je na dotyk mokré. Je tiež antibakteriálne, takže vydrží dlhšie bez vypranie, čo je praktické pri náročnejších outdoorových aktivitách.

Merino vlna - ideálna pre termo oblečenie

Thermo nohavice, mikiny, bielizeň a ponožky - to je najviac žiadané oblečenie z merino vlny, módne a zároveň odporúčané lekármi pre športové aktivity aj každodenné používanie.

Merino vlna v poslednej dobe výrazne vedie pred umelými vláknami. V zimnom období zahrieva a chráni pred prechladnutím, v lete naopak chladí a je prevenciou prehriatiu. Zabraňuje aj prieniku UV žiareniu a hodí sa pre dospelých aj deti.

Ovečky z Nového Zélandu, nositeľky merino vlny, tak vykonávajú záslužnú činnosť pre spotrebiteľov z celého sveta. Vyskúšajte tento materiál tiež, či už pri športe, v prírode, na horách alebo na bežné nosenie.

Zdieľajte článok



Odporúčame merino oblečenie






Ďalšie novinky

Merino pre bábätká

Úžasné vlastnosti merino vlny sa stále častejšie využívajú aj v oblečení pre bábätká a batoľatá. K dispozícii sú body, overaly, tričká a mnoho ďalšieho.

Vyskúšajte merino boxerky

Boxerky a ďalšia spodná bielizeň z merino vlny je mimoriadne vhodné pre priamy kontakt s telom. Oproti syntetike vyniká merino vlna priedušnosťou a dobrou reguláciou tepla z oboch strán.

Merino je merino! Aj v lete na hory

Merino oblečenie je ideálne aj pre letné športové aktivity. Zatiaľ čo v zime svojho používateľa zahrieva, v lete ho naopak chladí a ochraňuje pred prehriatím či prienikom UV žiarenia. Hodí sa pre dospelých aj detských športovcov.

Merino, alebo syntetika?

Merino oblečenie má prirodzené antibakteriálne účinky, preto sa v ňom budete cítiť dobre dlhšie ako v oblečení zo syntetiky. Avšak merino tiež dlhšie schne, s čím treba počítať.

všetky novinky



Parse error: syntax error, unexpected ''http://www.xn--termoprdlo-obl' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ')' in /mnt/data/accounts/e/enti/data/www/merinooblecenieeu/templates/footer-cz.php on line 31